Hoe afslanken?

Helaas bestaat er geen toverformule om uw gewicht onder controle te houden. Als u overgewicht hebt, betekent dit meestal dat u meer energie opneemt dan u verbruikt (fysieke activiteit). De succesvolste afslankingsprogramma's bestaan uit een combinatie van dieet en lichaamsbeweging.

Probeer niet te snel te veel gewicht te verliezen. Langzaam maar zeker afslanken door andere gewoonten aan te nemen, is beter dan snel gewicht te verliezen door drastisch minder te gaan eten. Streef ernaar om ongeveer één tot drie kilo per maand af te slanken. Dit lijkt misschien niet veel, maar na een jaar bent u op die manier flink wat kilootjes kwijt. Als u overgewicht hebt, wordt het heel wat makkelijker om uw diabetes onder controle te houden zodra u vijf tot tien procent van uw lichaamsgewicht bent kwijtgeraakt.

Hoe moeilijk het ook lijkt om uw levensstijl aan te passen, op lange termijn heeft uw gezondheid er echt wel baat bij. Denk eraan dat zelfs een kleine gewichtsafname een grote verbetering kan betekenen voor uw bloedsuikerspiegel, bloeddruk en andere risicofactoren die op lange termijn complicaties kunnen veroorzaken als gevolg van diabetes. Praat erover met uw diabetesteam en vraag extra advies en tips om af te slanken.

Lichaamsbeweging

Misschien voelt u er weinig voor om u aan te sluiten bij een fitness- of sportclub, maar met dit soort lichaamsbeweging boekt u meestal snel resultaten. Is fitness niets voor u, dan kunt u toch nog verbazend veel extra fysieke activiteiten in uw dagelijkse routine integreren, als u er even over nadenkt. Probeer minder vaak de auto te nemen, stap een halte eerder van de bus en neem de trap in plaats van de lift. Ook tuinieren is een efficiënte manier om energie te verbruiken. Als uw tuin groot genoeg is om er een moestuintje in aan te leggen, ontdekt u misschien een verborgen passie waarbij u gezond eten combineert met lichaamsbeweging.

Voedingsgewoonten

Het aanpassen van uw voedingsgewoonten is een belangrijk onderdeel van elk afslankingsplan. U moet zich er echter van bewust zijn dat u het risico loopt om een lage bloedsuikerspiegel te krijgen (hypoglycemie) wanneer u minder begint te eten. Als dit gebeurt, moet u de situatie weer rechtzetten. Er zijn massa's diëten waar u uit kunt kiezen en het kan erg verwarrend zijn om uit te maken welk ervan het meest geschikt is. Praat erover met uw diabetesteam en vraag om met een diëtist te kunnen praten. Hij kan met u de verschillende diëten overlopen en u helpen om het beste dieet voor u en uw diabetes te kiezen.

5
op basis van 2 stemmen.